Markoen

16/11/2010 Engineers van Eurotech Venlo vormen “pit crew” voor het Canadese bobsleeteam.

Eurotech-Bobslee-Canada-16112010Venlo – “Een race coureur is zo goed als zijn of haar pit crew”; hetzelfde geldt nu voor de Canadese bobslee atleten. Dankzij een deal met het Nederlandse engineersbedrijf Eurotech Viking Engineering B.V., worden zij ondersteund door de beste engineers. De twee Eurotech engineers reizen samen met het Canadees bobsleeteam naar alle WorldCup wedstrijden en zorgen voor het onderhoud en de reparaties aan de sleeen.

“Bobslee races worden gewonnen op duizendste van een seconde, dus het concurrentievoordeel wat een team krijgt, kan het verschil betekenen tussen de eerste en de achtste plaats,” zegt Don Wilson, Chief Executive Officer, van het Canadees Bobslee- en Skeleton team. De engineers van Eurotech zullen aanvankelijk beginnen met het onderhouden van de sleeen, het uiteindelijke doel is om de sleeen te verbeteren en verder te ontwikkelen. Volgens Wilson, is de bobsleesport vergelijkbaar met de autosport waar pit crews de rijprestaties van de bestuurder kunnen maken of breken. “Sleeen worden net als raceauto’s gebouwd volgens strikte richtlijnen. Wat er in de ontwikkeling van snelle sleeen en snelle raceauto’s omgaat, is een van de best bewaarde geheimen van de wereld,” zegt Wilson. Canada heeft zonder twijfel ‘s werelds beste coureurs. Met de toevoeging van Eurotech zullen we niet meer te stoppen zijn in ons voortdurend streven naar een wereldleidende positie bij het mannen en vrouwenbobslee.”

Eurotech heeft 19 jaar ervaring met het bouwen en onderhouden van high-performance sportvoertuigen, waaronder mountainbikes, race auto’s, en alle soorten terreinwagens.

Eurotech is zeer trots en vereerd om te werken met een van de grootste landen in bobslee en skeleton, adus Wim Noorman, algemeen directeur van Eurotech Viking Engineering B.V. De kwaliteit van de Canadese atleten samen met onze technische vaardigheden, levert een unieke samenwerking op die beide partijen naar een hoger niveau zal brengen. Wij zijn ook erg blij dat we onze high valued samenwerking met Tom De-La-Hunty zo kunnen voortzetten.

De nieuwe Canadse hoofdtrainer De-La-Hunty, die heeft deelgenomen op acht Olympische Spelen voor Groot-Brittannie, introduceerde Eurotech bij het Canadese bobslee team. De-La-Hunty, die sinds juli jl. is toegetreden bij het Canadees Bobsleeteam, heeft met Eurotech samengewerkt tijdens het coachen van het Nederlandse team tijdens de Olympische Spelen van 2010.

Eurotech zal ook blijven samenwerken met het Nederlandse bobsleeteam, om zo beide naties te helpen op de World Cup. “Dankzij Euroteh, had de Nederlandse bobslee en skeleton Fderatie (BSBN) ongekende technische onderstuning en het heeft ons geholpen te komen waar we nu zijn,” zei Frans Bakker, voorzitter BSBN, die hielp bij het ontstaan van het partnerschap voor Canada. De Nederlandse federatie is content dat de relatie met Eurotech zal blijven en zijn blij met het partnership van Eurotech bij het Canadese team. Dit partnerschap is goed voor Nederland, goed voor het Nederlandse programma en uiteindelijk geweldig voor onze sport.

De eerste twee World Cup wedstrijden van het seizoen zullen plaats vinden in het Canadese Whistler van 22 – 30 november 2010 en in Calgary van 29 november – 5 december 2010. Vanaf januari worden de wedstrijden in Europa voortgezet.