Markoen

14/10/2010 Gouden Appel voor ITC Holland Transport

Transportbedrijf ITC Holland Transport in Oss heeft een Gouden Appel in de wacht gesleept. De prijs is op 14 oktober jl. uitgereikt en is bedoeld voor ondernemers die zich op een bijzondere manier inzetten voor duurzaamheid.

ITC Holland Transport heeft als eerste bedrijf ter wereld een bioreactor ingezet om vethoudend afvalwater om te zetten in biogas. Het gas, dat wordt gewonnen uit afvalwater van de tankwagenreiniging, wordt gebruikt om de stoomketel van het bedrijf te verwarmen. De Osse transportonderneming heeft de nieuwe technologie, die is ontwikkeld door leverancier Paques, aangeschaft om CO2-neutraal te kunnen werken.

 “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel”, aldus eigenaren Dominicus en Anita van Schaick. “Met onze vrachtwagens zijn wij CO2 belastend. Wij proberen dit met de bioreactor zoveel mogelijk te compenseren. Ons doel is CO2 neutraal te zijn.” Naast het feit dat ITH Holland Transport de bioreactor heeft ingezet, voldoet het bedrijf aan alle wettelijke milieueisen. Verder loopt het voorop als het gaat om euronormen, de wet verontreiniging oppervlaktewater en de wet milieubeheer.

Omdat het bijzonder is dat juist een bedrijf in de transportsector zich op deze manier inzet voor een beter milieu, is de derde Gouden Appel toegekend aan ITC Holland Transport. De initiatiefnemers van deze prijs, die bestaat uit een award, een oorkonde, een logo en appeltaart voor het personeel, zijn de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant en COS Brabant.

Markoen Companion heeft ITC Holland Transport bijgestaan bij de bedrijfsverplaatsing van Reek naar Oss en de realisatie van de Bioreactor.