Markoen

15/01/2011 Eurotech Group sponsort Nederlandse topzwemmer Joeri Verlinden

De van origine Limburgse zwemmer Joeri Verlinden maakte zijn internationale seniorendebuut op de EK kortebaan in 2006 in Finland. Sinds hij wordt gesponsord door onder andere Eurotech, gaat hij hard vooruit. Zo werd hij onlangs tweede op de 100 meter vlinderslag tijdens de EK langebaan in Boedapest. Op de vlinderslag is hij op de 100 en 200 meter zelfs Nederlands recordhouder.

Joeri Verlinden

Wim Noorman, algemeen directeur van Eurotech Group kwam in contact met Maurice Graef, manager van Verlinden. Hij gaf aan dat 0,1 seconde sneller zwemmen trainbaar was mits er een aantal voorwaarden gecreeerd werden voor Joeri. Wim Noorman: “Het is mooi als wij sporters die heel hard werken voor hun sport en waar de sponsoren niet in de rij voor staan, kunnen helpen. Het is jammer dat er in Nederland geen faciliteiten zijn hiervoor. Als ik vertrouwen in iemand heb, wil ik graag dat beetje extra ondersteuning bieden dat iemand veel verder kan brengen”.

Het doel van Verlinden is om te gaan scoren tijdens de Olymposche Spelen van 2012 in Londen. Op de vraag waarom de Olympische Spelen zo mooi zijn antwoordt Verlinden: “Het vindt maar eens in de vier jaar plaats en slechts een kleine groep sporters wordt geselecteerd om erbij te zijn. Die exclusiviteit is geweldig”.