Markoen

02/02/2011 Nieuwe Generatie bij Botden & van Willegen

Jacques Botden heeft zijn aandelen van Botden & van Willegen Boomkwekerijen B.V. in Sambeek verkocht aan drie medewerkers van zijn bedrijf. Henk Verbugt en Marti Daverveld nemen het management van de vruchtbomenkwekerij over en de functie van directeur wordt ingevuld door ir. Bas van den Boom. Botden blijft voor enkele jaren verbonden aan het bedrijf als adviseur.

De nieuwe eigenaren bouwen voort op de successen van een bedrijf dat een begrip is in de Europese fruitteelt. In combinatie met deze overname is een intensieve samenwerking opgezet met een gerenomeerde Franse partij.

Met een jaaromzet van 1.200.000 bomen is Botden & van Willegen een van de grotere producenten in Europa. 75 % van de omzet vindt zijn weg naar het buitenland. Met name fruittelers in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Daarnaast export naar ondermeer Rusland, Oekraine en Canada.

Markoen Companion heeft zowel de verkoper als koper begeleidt in dit proces en heeft haar expertise ingezet bij het realiseren van de Internationale samenwerking.