Markoen

05/11/2013 Fields Group neemt een belang in Eurotech Group

FIELDS Group, een gerenommeerde industrie holding, heeft een meerderheidsbelang genomen in Eurotech Group. Eurotech Group is een Europese sectorleider die hoogwaardige aluminium zandgietstukken en oplossingen ontwerpt en produceert voor uiteenlopende toepassingen, met name in medische- en energie sectoren. Eurotech Group, met meer dan 300 medewerkers en een omzet van € 40 miljoen, heeft haar hoofdkantoor in Venlo en vestigingen in Tsjechie en Slowakije.

Fields Group, Alka Investments (dochtermaatschappij van Markoen Investments), het management en oprichter Wim Noorman slaan de handen ineen door het aandelenpakket over te nemen van NV Industriebank LIOF. De investering past goed bij Fields Group dat participeert in industriele bedrijven met potentieel en deze verder uitbouwt.

Eric Lamkin, Algemeen Directeur van Eurotech Group, licht toe: “Met FIELDS Group hebben wij een partner met relevante expertise in aluminium en onze afnemermakten binnengehaald. Wij zullen samen onze strategie uitrollen om klanten een totaaloplossing te bieden met aluminium zandgietstukken, verspaning en modulebouw. Ik ben er van overtuigd dat we samen met Fields Group groei kunnen realiseren in zowel bestaande als nieuwe markten”. Rene van der Velden, CEO van FIELDS Group”: “Met een ondernemend en deskundig team en een sterke marktpositie in hoogwaardige aluminium zandgietstukken en oplossingen is Eurotech Group een aantrekkelijke investering voor ons. Hun technische kennis staat op een hoog niveau. Klanten bevestigen dat de vraag naar producten in de belangrijkste markten groeit en dat Eurotech Group daarin over de jaren een sterke reputatie heeft opgebouwd. Samen met het management willen wij Eurotech Group verder uitbouwen. Hierbij sluiten wij verdere significante investeringen in dezelfde of aanpalende markten niet uit”.