Markoen

16/07/2015 Markoen initieert bedrijfsovername en investering LIOF in Microfan

LIOF heeft een belang genomen in Microfan B.V., teneinde de verdere groei van Microfan en de doorontwikkeling van het innovatieve Argos platform te faciliteren. Ook ontvangt het bedrijf een lening uit het agro-innovatiefonds van de Provincie Limburg. De investering past binnen het streven van LIOF om kansrijke, industriële MKB bedrijven te versterken.

Markoen Companion heeft de belangen van de nieuwe directeuren/eigenaren van Microfan behartigt en was de initiator van de participatie van LIOF binnen dit innovatieve bedrijf.

Argos, een innovatief en veelzijdig platform
Microfan is producent van meet- en regelapparatuur voor de agro, food en industrie. Ontwikkeling van hardware en software en de productie van besturingssystemen behoren tot haar kernactiviteiten. Met de introductie van het Argos besturingsplatform heeft Microfan zich in korte tijd doorontwikkeld tot een innovatieve, wereldwijde marktspeler op het gebied van volledig geïntegreerde web-based (stal-) automatiseringssystemen.

Big Data & Internet of Things (Smart Industry)
Microfan onderscheidt zich met haar besturingen door een volledig web-based platform aan te kunnen bieden. De systemen zijn real-time overal ter wereld beschikbaar en hebben een ‘open’ structuur waardoor koppelingen met andere 3rd party systemen in de verschillende sectoren gemakkelijk te realiseren zijn. Peter van Issum: “het Argos platformconcept vormt de perfecte basis om de hedendaagse vraag vanuit de markt voor besturingen in te kunnen vullen: connectiviteit in de vorm van Internet of Things en registratie van meetgegevens in de cloud voor verzameling van Big Data. Door de modulaire en webbaseerde opzet is het platform flexibel toepasbaar en kunnen tegen relatief lage investeringen nieuwe product spin-offs in korte tijd gerealiseerd worden.”
Jérôme Verhagen, algemeen directeur van LIOF: “Het slim maken van apparaten en de inzet van Big Data zijn zeer uitdagende nieuwe technologieën en business trends die voor het MKB interessant en uitdagend zijn. De strategie van Microfan sluit hier naadloos bij aan”.

Naast LIOF treden Peter van Issum en Patrick van de Kerkhof, respectievelijk als Algemeen Directeur en Commercieel Directeur, toe als nieuwe aandeelhouders. Peter van Issum, sinds 2008 werkzaam bij Microfan: “Natuurlijk ben ik erg verheugd met deze participaties. En ik ben er van overtuigd dat we Microfan hiermee een geweldige boost kunnen geven”. Verhagen: “‘LIOF is verheugd met de participatie in Microfan. Met LIOF kan Microfan nog méér ondernemen’.”