Markoen

26/03/2018 The World’s First Flying Car Production Model Comes to Life

Op de Geneva Motor Show van Maart 2018 is de wereld eerste vliegende auto, de PAL-V Liberty, gepresenteerd.

Dit productie model is de laatste fase in het ontwikkelproces voordat gestart wordt met de volledige productie en uitlevering van dit unieke en innovatieve vervoermiddel.

De vliegende auto komt eraan!

Markoen behoort tot één van de eerste investeerders in dit revolutionaire project

01/12/2017 Banyan Golf Club / Best Golf Club Experience in Asia Pacific

Tijdens de Asia Pacific Golf Summit in Danang – Vietnam is Banyan Golf Club Hua Hin uitgeroepen tot “Best Golf Experience in Asia Pacific”. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de Asian Golf Awards 2017.

Een unieke en bijzondere prestatie. Een felicitatie waard aan het management en medewerkers van Banyan Golf Club. Markoen is mede eigenaar van deze bijzondere, uitdagende en prachtige golfbaan in Hua Hin en feliciteert alle betrokkenen met deze unieke award.

02/01/2017 Marcel Winkelman nieuwe CEO Pondres

Op 19 december 2016 is Marcel Winkelman aangetreden als CEO van Pondres.

Hij vervangt daarbij Jeroen Beckers, die als CFO en aandeelhouder betrokken blijft bij de onderneming. Als hoofd van het nieuwe directieteam zal Marcel zich toeleggen op de verdere implementatie van de uitgestippelde strategie, met als doel klanten in de toekomst nog beter te faciliteiten bij het realiseren van effectieve en efficiënte klantcommunicatie.

Marcel Winkelman (51 jaar) heeft een ruime bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende ondernemingen waaronder Postnl, Euromail, Spotta, Sumis Printmanagement en Sandd en heeft als consultant vele vooraanstaande ondernemingen begeleidt bij het verbeteren van de marketing operations.

“Het is enorm motiverend om organisaties te ondersteunen bij het overtreffen van hun klantdoelen tegen de achtergrond van krappere budgetten, onvoorstelbaarder klantgedrag en een gedifferentieerd en onoverzichtelijk communicatielandschap,” aldus Marcel. “Pondres is bovendien een sterk bedrijf met mooie kansen, die we in 2017 en verder gaan verzilveren.”

Het nieuwe directieteam van Pondres bestaat sinds 19 december uit: Marcel Winkelman (CEO), Jeroen Beckers (CFO), Huub Haverhals (BU Directeur CCM) en Raymond Cools (BU Directeur PMF). Samen zullen zij met nieuw elan zorgdragen voor een kwalitatieve en innovatieve dienstverlening voor alle klanten van Pondres.

09/11/2016 Eurotech Group / Installatie nieuwe productielijn

Alle voorbereidingen zijn nagenoeg gereed ter voorbereiding van de komst van onze nieuwe productielijn.

Na een jaar van ontwikkelen, bouwen en testen zal deze lijn begin 2017 operationeel zijn. Op deze nieuwe lijn worden volautomatisch producten gemaakt voor een van onze klanten.

06/11/2016 Banyan “Best Golf Club Experience in Asia Pacific”

The proudest moment in our team’s achievements at Banyan Golf Club, Hua Hin on Sunday, 30th October 2016.

The highlight of the evening was winning “Best Golf Club Experience in Asia Pacific” in front of over 200 guests from industry, managing golf clubs across the entire Asia Pacific region.

This is the pinnacle of the Best awards, it is the number one award to win in Asia as it is the “golf experience” and exemplary level of guest service that we deliver to every member, customer and guest which out voted Banyan Golf Club to be on top from over 1.000 golf courses in our region competing for the same awards, say Stacey Walton, General Manager Banyan Golf Club.

15/07/2016 Markoen mede investeerder in Hotel Pure Lermoos, Oostenrijk

Pure Lermoos is een ontwikkeling van het in Nederland gevestigde bedrijf “Mountain Residences”.

Met ingang van 4 Juli 2016 is het hotel operationeel en zijn de eerste gasten ontvangen. Pure Lermoos bestaat uit zeer luxe uitgevoerde appartementen en chalets, allen met een fantastisch uitzicht op de Zugspitze. Markoen is een van de investeerders in dit bijzondere en prestigieuze project.

24/04/2016 Banyan Golf Club will be the host venue of the MAHASAMUTR MASTERS

Banyan Golf Club, Hua Hin will be the host venue of the “Mahasamutr Masters” from 15th May 2016 to 19th May 2016. The tournament is sanctioned by the MENA Golf Tour and promoted by Golf in Dubai.

Held under the auspices of the Shaikh Maktoum Golf Foundation, the MENA Golf Tour is affiliated to R&A and the Arab Golf Federation and its expanded schedule this season will have 20 events which will see players travel to new destinations such as Kuwait, Egypt, Spain, Thailand and South Africa.

16/07/2015 Markoen initieert bedrijfsovername en investering LIOF in Microfan

LIOF heeft een belang genomen in Microfan B.V., teneinde de verdere groei van Microfan en de doorontwikkeling van het innovatieve Argos platform te faciliteren. Ook ontvangt het bedrijf een lening uit het agro-innovatiefonds van de Provincie Limburg. De investering past binnen het streven van LIOF om kansrijke, industriële MKB bedrijven te versterken.

Markoen Companion heeft de belangen van de nieuwe directeuren/eigenaren van Microfan behartigt en was de initiator van de participatie van LIOF binnen dit innovatieve bedrijf.

Argos, een innovatief en veelzijdig platform
Microfan is producent van meet- en regelapparatuur voor de agro, food en industrie. Ontwikkeling van hardware en software en de productie van besturingssystemen behoren tot haar kernactiviteiten. Met de introductie van het Argos besturingsplatform heeft Microfan zich in korte tijd doorontwikkeld tot een innovatieve, wereldwijde marktspeler op het gebied van volledig geïntegreerde web-based (stal-) automatiseringssystemen. Lees meer »

04/05/2015 Nieuwe visie, nieuwe kansen en nieuwe aandeelhouders voor Pondres

Markoen Companion heeft Fase3 ondersteund bij de overname van Pondres. Tevens is Markoen Investments een van de mede investeerders in Fase3 voor de overname van dit bijzondere bedrijf.

Datagedreven klantcommunicatie wordt steeds belangrijker voor bedrijven en organisaties. Ieder mens is immers uniek en verdient een bijzondere en persoonlijke benadering. Pondres speelt hier in toenemende mate op in door klantbehoeften en -beleving centraal te stellen. Dit realiseert Pondres door te innoveren in digitale, datagedreven communicatie. Om deze ontwikkeling een grotere impuls te geven, zijn nieuwe aandeelhouders aangetrokken.

Sinds 1957 is Pondres uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van klantcommunicatie. Om de klantbeleving te verbeteren, kiest Pondres ervoor zich te richten op de volledige customer journey: wij verzorgen en begeleiden uw datagedreven digitale communicatie, maar bieden ook print-, mail- en fulfilmentoplossingen, de diensten waarvoor u al decennialang bij Pondres terecht kunt. In toenemende mate heeft Pondres daarbij zowel de rol van uitvoerder als die van regisseur over het volledige communicatieproces.

Jeroen Beckers, algemeen directeur en aandeelhouder van Pondres, heeft vertrouwen in de weg die Pondres met haar nieuwe strategie is ingeslagen: “Mensen hebben steeds meer behoefte aan een persoonlijke benadering. Wij bieden onze klanten de diensten die zij nodig hebben om in deze behoefte te voorzien, of dat nu gaat om het beheren en verrijken van klantdata, het verzorgen van de boodschap, het kiezen van het kanaal, of de realisatie van de omnichannelmarketing. Hiermee verzorgt Pondres feitelijk de hartslag van uw klantcommunicatie.”

Met ingang van april 2015 slaan Jeroen Beckers en Fase3, samen de nieuwe aandeelhouders van Pondres, de handen ineen om de reeds ingezette transformatie van Pondres te versnellen. De kennis en kunde van Fase3 maken het mogelijk om op strategische domeinen snel vooruitgang te boeken. Fase3: “Met haar nieuwe strategie is Pondres toe aan de volgende stap. Fase3 gelooft in deze strategie en wil hier graag een actieve bijdrage aan leveren.” De combinatie van de huidig algemeen directeur Jeroen Beckers en Fase3 zorgt voor continuïteit en nieuw elan, een fundament waarop Pondres ten behoeve van haar klanten verder kan bouwen aan haar strategie.

03/03/2015 Habasit AG neemt Schermer Transportbanen over.

De Habasit Groep – wereldmarktleider op het gebied van transportbanden en aandrijfriemen en gevestigd in Reinach, Zwitserland – heeft Schermer Transportbanden B.V. overgenomen.

header

Markoen Companion was de adviseur van Schermer Transportbanden in dit verkoop traject.  Lees meer »