Markoen

Markoen Companion

Paul van Gasselt

NederRijn Groep
Facilitaire bedrijven, Arnhem

Markoen heeft een commissariaat vervuld voor NederRijn en daarnaast heb ik Alfons om advies gevraagd over de manier waarop ik het bedrijf leidde. Ik wilde weten wat ik goed deed en op welke vlakken ik dingen kon verbeteren. Ieder mens heeft blinde vlekken, en hij weet die heel goed bloot te leggen. Door onze gesprekken heb ik ingezien dat ik lang niet alle aspecten van mijn eigen bedrijf interessant vond. Sterker nog: sommige dingen boeiden me voor geen meter. Uiteindelijk heeft hij mij geholpen met de verkoop van het bedrijf. Ook toen bleek dat Alfons zich heel goed kan inleven in andere mensen. Hij had niet alleen oog voor de zakelijke kant van de verkoop, maar ook voor de emoties die daarbij komen kijken. De verkoop is tot volle tevredenheid verlopen, voor mij, maar ook voor de medewerkers.

Mark Verstraten

Rimas Assembly Technology, Beringe

Alfons heeft mij geholpen om het bedrijf waar ik als bedrijfsleider werkte over te nemen in een management buy-out. Ik heb zelf geen financiële achtergrond en ik had geen idee hoe ik zoiets aan moest pakken. Hij heeft me geholpen met het bedrijfsplan, met de onderhandelingen met de toenmalige eigenaar en met de koopovereenkomst. We hebben het in drie maanden tijd gerealiseerd. Vlak na de overname kreeg ik de opdracht voor een groot project, waarvoor Alfons een raamwerk heeft opgezet. Dat heeft me enorm geholpen: ik heb die hele opdracht volgens zijn model uitgevoerd. Ik bel hem nog steeds regelmatig om te sparren over belangrijke strategische of financiële beslissingen. Het fijne is dat ik heel open kan met hem kan praten. Daar heb ik echt veel aan.

Frank van Tilburg

Quispel Deurne B.V.
Bedrijfs- en werkplaatsinrichtingen, Deurne

Toen mijn partner besloot uit ons bedrijf te stappen, heeft Alfons de interne overname voor mij begeleid. Hij heeft zich goed en doortastend voor mijn zaak ingezet. Voor zo’n traject kun je allerlei financieel deskundigen inschakelen, maar de betrokkenheid van Alfons gaat veel verder dan de cijfers. Hij kijkt echt als een ondernemer naar de zaak. Nu ben ik weer bezig met de overname van een bedrijf. Met de verkoper heb ik de hoofdlijnen al neergezet, maar voor de laatste fase hebben we allebei een adviseur ingeschakeld. Voor mij is dat weer Alfons. Het is plezierig zaken doen met hem, óók voor de verkopende partijen. Alfons is voor mij ook een sparringpartner, hij helpt me relativeren. Soms ben ik te gretig, dan wil ik iets te graag. Alfons is heel deskundig, maar bovendien een aardig mens.

Rob van Kappel, Van Kappel International

technische handelsonderneming, Venlo

Ik heb, samen met onder andere Markoen Investments, geïnvesteerd in het Banyan Estate project in Hua Hin in Thailand: een luxe woonproject met een golfbaan met alle bijbehorende faciliteiten. We gaan daar als investeerders regelmatig naar toe, maar Alfons is er heel intensief bij betrokken. Hij is de tussenpersoon tussen de investeerders en de mensen die in Thailand bij het project betrokken zijn. Dat doet hij uitstekend: je laat het echt met een gerust hart aan hem over. Hij is financieel en organisatorisch heel deskundig, maar hij gaat ook op een heel prettige manier met mensen om. Die combinatie kom je niet zo heel vaak tegen. Wat ik misschien nog wel het meeste waardeer is zijn eerlijkheid.

Wim Noorman, Eurotech Group

toeleverancier voor de metaalindustrie, Venlo

Alfons is voor mij zowel zakelijk – als persoonlijk adviseur. Hij ondersteunt me bij juridische kwesties, maar vooral bij het vinden van een goede balans tussen mijn werk en mijn privébelangen. Daar heb ik moeite mee: de privékant schiet er nogal eens bij in. Alfons helpt mij daar meer oog voor te hebben. Hij wijst me op de consequenties van zakelijke beslissingen op die privébelangen. Ik ben geneigd om mezelf te verwaarlozen: hij heeft een scherper oog voor mijn belang dan ik zelf. Hij is echt mijn sparringpartner: we bellen vaak, overleggen veel. Hij heeft daar een duidelijke rol in. Inmiddels heeft Alfons ook een klein aandeel in mijn bedrijf. Dat is een beetje een emotieaandeel, een symbolisch blijk van zijn vertrouwen in mijn zaken.

Henny Nijenhuis, Nijha

producent en leverancier van sport- en speeltoestellen en materialen,

Lochem

Door persoonlijke omstandigheden heb ik een paar jaar geleden besloten uit het bedrijf te stappen en mijn aandeel over te dragen aan mijn partner. Ik vond het wel heel belangrijk om goed afscheid te nemen. Daarom heb ik met mijn partner afgesproken dat we van te voren een heldere visie op de toekomst van het bedrijf zouden ontwikkelen. Daarbij hebben we Alfons ingeschakeld. Hij heeft ons ook geholpen bij de vraag hoe we de aandelenoverdracht het beste konden effectueren. Bij beide trajecten heeft hij ons naar volle tevredenheid begeleid. Ik heb nog nooit een adviseur ontmoet met zo’n inlevingsvermogen en zo’n betrokkenheid. Hij kiest geen partij en laat ook geen voorkeur merken voor een van de betrokken partijen. Ik vond het in alle opzichten een heel plezierige samenwerking.

Dominicus van Schaick, ITC Holland Transport B.V.

Transportbedrijf, Oss

Alfons heeft mij geadviseerd bij de financiering van ons bedrijf. Het is goed te merken dat hij ook aan de andere kant van de tafel heeft gezeten: hij weet precies hoe de zaken in elkaar steken. Hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de onderhandelingen met gemeentes, over de verplaatsing van het bedrijf. Het was heel waardevol dat hij daar als een extra schakel tussen zat: hij is niet alleen goed in lobbyen, maar hij kijkt ook met een objectieve blik, omdat hij niet persoonlijk betrokken is. Alfons houdt mij soms een spiegel voor en stimuleert me om ook eens anders naar dingen te kijken. Hij is een prettig persoon om mee te werken. Heel deskundig, makkelijk in de omgang en altijd wel in voor een grap.